Terhestorna

Az egészséges várandósok a terhesség 12. hetétől szülésig járhatnak terhestornára.
Bejelentkezni nem szükséges. A tornához kényelmes tornaruhát és zoknit hozzanak magukkal, tornacipő és tornamatrac nem kell.
Ez a speciális torna segíti megőrizni a helyes testtartást, javítja a vérkeringést, mely nemcsak az anyai szervezet számára, hanem a magzat fejlődése érdekében is rendkívül fontos. A csoportos tornafoglalkozások célja a terhelésnek kitett ízületek és izmok, a hát-, a mell-, a gát-, hasizom erejének megőrzése, valamint az egyensúly és a koordináció javítása is. A tornán a kismamák relaxációs technikákat és a szülés alatt alkalmazható légzőgyakorlatokat is tanulhatnak.


A torna jelentősen enyhítheti a várandósággal gyakran együttjáró kellemetlen tüneteket és panaszokat is, mint pl. a lábdagadás, hátfájdalom, keresztcsonti panaszok. A kiscsoport közösen megosztott tapasztalatai és a szakképzett gyógytornász tanácsai nagymértékben segítenek eloszlatni a kismamák oly gyakori aggodalmait is. Pároknak kéthavonta szülésre, illetve együttszülésre felkészítő foglalkozásokat tartunk.

 

Terhestorna időpontok:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
16:00 - - 16:00 16:00
- 17:00 - 17:00 -
18:00 18:00 - -

18:00 

Figyelem! Július-augusztusban a pénteki órák elmaradnak!