Terhestorna

Az egészséges várandósok a terhesség 12. hetétől szülésig járhatnak terhestornára.
Bejelentkezni nem szükséges. A tornához kényelmes tornaruhát és zoknit hozzanak magukkal, tornacipő és tornamatrac nem kell.
Ez a speciális torna segíti megőrizni a helyes testtartást, javítja a vérkeringést, mely nemcsak az anyai szervezet számára, hanem a magzat fejlődése érdekében is rendkívül fontos. A csoportos tornafoglalkozások célja a terhelésnek kitett ízületek és izmok, a hát-, a mell-, a gát-, hasizom erejének megőrzése, valamint az egyensúly és a koordináció javítása is. A tornán a kismamák relaxációs technikákat és a szülés alatt alkalmazható légzőgyakorlatokat is tanulhatnak.


A torna jelentősen enyhítheti a várandósággal gyakran együttjáró kellemetlen tüneteket és panaszokat is, mint pl. a lábdagadás, hátfájdalom, keresztcsonti panaszok. A kiscsoport közösen megosztott tapasztalatai és a szakképzett gyógytornász tanácsai nagymértékben segítenek eloszlatni a kismamák oly gyakori aggodalmait is. Pároknak kéthavonta szülésre, illetve együttszülésre felkészítő foglalkozásokat tartunk.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel heti 2 alkalmat jelöltünk meg a foglalkozásokra, amennyiben további igény merül fel, bővíteni fogunk.

Kérjük az előzetes bejelentkezést a csakieniko74@gmail.com emailcímen, a foglalkozást megelőző nap 20:00 óráig!

 

                                                                         Terhestorna időpontok:

Hétfő Kedd Szerda

Csütörtök

Péntek
16:00 (Tóth Réka) - -

 

 

 
                    -

17:00 (Lohin -Makai Angéla)

 

 

 

               
 
  -